dimarts, 18 de novembre del 2008

Manuel Castells, Premi nacional de Sociologia i Ciència Política 2008


El proppassat 13 de novembre van tenir lloc les deliberacions per a l’atorgament del Premi Nacional de Sociologia i Ciència Política 2008. El Jurat va estar composat per la President del Centre d’Investigacions Sociològiques i pels següent acadèmics de la Sociologia i la Ciència Política: Dr. José M. Maravall Herrero, Dr. Jesús Leal Maldonado, Dr. Luisa Carlota Solé Puig, Dr. Rodolfo Gutiérrez Palacios, Dra. Marina Subirats Martori i el Dr. Ludolfo Paramio Rodrigo.

El Jurat va acordar, per unanimitat, atorgar el Premi al Catedràtic de Sociologia Dr. Manuel Castells Oliván. El Jurat va destacar especialment la trajectòria i projecció internacional del guardonat així com el seu impacte acadèmic en multitud de camps de l’estudi de la Sociologia.

La seva influència en àmbits com la sociologia urbana, el estudi dels moviments socials i el desenvolupament de la societat de la informació i les conseqüències que general, fan al guardonat creditor d’aquest reconeixement, segons fons del Centre d’Investigacions Sociològiques, a banda de destacar la seva capacitat per a la innovació temàtica i per a ajuntar eficaçment la tradició acadèmica amb les noves eines que usa la Sociologia.
La Societat s'uneix a les mostres d'afecte i felicitació cap al professor Castells.