dimecres, 31 de desembre del 2008

Àmbits de Política i Societat

El nro. 40 de la revista “Àmbits de Política i Societat” una publicació trimestral que combina l'anàlisi de temes actuals d'interès polític i social amb la presentació de temes clàssics del pensament polític i social català, del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya, que alhora, fa un seguiment de les novetats editorials especialitzades i inclou una secció orientada a facilitar recursos per a politòlegs i sociòlegs dins les pàgines d'Internet, recull un article científic d’Albert Balada, president de la Societat lleidatana de ciència política i sociologia, qui sota el títol “Globalització i Crisi”, analitza les connexions entre ambdós conceptes i n’analitza el seu darrer recorregut.

En aquest nou número de la revista Àmbits analitza les conclusions extretes a partir de l' informe , "Actituds polítiques i comportament electoral a Catalunya: materials per a un debat social", elaborat per diverses universitats i entitats catalanes, sota la coordinació del catedràtic en Ciències Polítiques i de l'Administració, Josep Maria Vallès. amb l'aportació de Marc Rius, director general del departament de Participació Ciutadana de la Generalitat de Catalunya, i de Salvador Cardús, sociòleg i periodista. Analitza doncs l'estat actual de la participació dels catalans en la vida política i la salut de la nostra democràcia.


L'espai de entrevista s’ha reservat al coordinador de l'informe, Josep Maria Vallès, amb qui es parla de l'elaboració d'aquest estudi així com de les seves pròpies conclusions com a politòleg, ex polític i expert en la matèria.